Tuszen hemel en aarde
 
 

 Yoga voor bewuste yogi's die d.m.v yoga een reis naar en door zichzelf willen maken.

De lessen worden gegeven vanuit een bepaald doel of wens/intentie. 

Daar waar Yinyoga het bindweefsel stimuleert en je meridianen activeert 


Op dit moment worden er geen yoga-lessen gegeven. Wel is het mogelijk een prive yogales aan te vragen of een aanvraag te doen voor een yogales op locatie. In overleg met Chantal kan je kijken wat het thema van de les gaat worden en welke vormen van yoga passend zijn. 
Yin Yang yoga

 


 Dompel jezelf onder in de flow van de yin yang yogales. Voel de ademstroom je door de houdingen heen duwen en laat het in en door je heen spiegelen. Activeer, stimuleer en ontspan je lijf en hoofd met aansluitend na elke les een heerlijke klankbad van de harp, waarin alles mag integreren. 


Een les bij Chantal is een reis door en naar jezelf. Deze zachte yoga reis gaan we aan doormiddel van meditatie, ademoefeningen en door zowel yin -als yang-yogahoudingen te belichamen.


Je leert in de les een stukje yogafilosofie en hoe dit zich verhoudt tot jouw lijf en geest. Beide stromingen vloeien in elkaar over en volgen elkaar op, in dienst van het thema, jouw lijf en behoeften. 


Daar waar Yinyoga het bindweefsel en je meridianen activeert kan yangyoga juist jouw spieren en souplesse stimuleren en is het een meer dynamische vorm van yoga.


Zie je jezelf al liggen in de eindontspanning helemaal gecentreerd in jezelf, na een fijne yin yang yogales. Je ligt daar in een prachtige en sfeervolle locatie, in de schemer omhult door kaarslicht, met naast je live harpmuziek die de ruimte vult met een geweldige akoestiek die je lijf helemaal doet meedeinen.


Reserveer snel je matje! 

Yin Yoga


Yinyoga is voor iedereen, op een zachte wijze stimuleer je met deze vorm van yoga het bindweefsel* d.m.v rek en compressie. 


Zo ontstaat er ruimte in het lichaam en wordt het bindweefsel, wat ook wel het tweede zenuwstelsel wordt genoemd, gehydrateerd door langdurige rek (2 tot 5 min) met Hyaluronzuur.  


De gewrichten worden soepeler en de energie kan makkelijker stromen. Na elke houding zal je ook de energie voelen stromen, dat kan door tintelingen zijn of warme stroom. 


   Luisteren naar je lijf en het lichaam openen zowel fysiek als op meerdere vlakken is het uitgangspunt. Het kan zijn dat je jezelf op een diepere laag gaat tegenkomen, we gebruiken mindfulness elementen door de les heen om daar zonder oordeel naar te kijken.


   Door het openen van je lijf door middel van rek open je de energiebanen in het lichaam (meridianen) die zich door het bindweefsel bevinden. Alsof je jezelf een acupunctuurbehandeling geeft tijdens de les. Dat zou je inzichten kunnen geven in bepaalde thema’s die zich in jou leven afspelen.


*Bindweefsel is het elastisch netwerk dat door het hele lichaam gaat en verbindt alles met elkaar: spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, organen, etc.

 

Yang YogaVanuit yogastromingen:  - Poweryoga (Ashtanga)  - Vinyassayoga   

Mijn yogalessen typeren zich in de verbinding die wordt gemaakt met de yogafilosofie achter de houdingen. We gebruiken het lichaam om in de houdingen te komen en vanuit die ervaring tot inzichten te komen, op deze manier voel je de intentie en energie van de houdingen. Ook werken we vanuit het ritme van de seizoenen en maan. Elke fase vraagt weer wat anders van je, ook in yoga.


Door houdingen aan te nemen en doorvoelen leer je de wereld om je heen beter te begrijpen. Je kruipt namelijk in de rol van bijv krijger, iemand die onbevreesd is.

Door die houding neer te zetten fysiek stap je al in deze rol, met de filosofie  erachter ga je daadwerkelijk doorvoelen.

Zo breng je tegenstellingen samen, je bent namelijk niet afgescheiden van die emotie/eigenschap (je staat er namelijk op dat moment midden in). Elke vorm die je wel of niet denkt te bezitten kan je in yoga belichamen. Elke week gaan we bewust voelen en ervaren wat er in ons lijf en interne wezen speelt. Je leert te schouwen naar datgene wat naar de oppervlakte komt, de yogafilosofie die we behandelen ondersteund hierbij, hoe verhoudt lichaam en geest met elkaar?


YogaflowdansYoga, dans en live muziek om een reis

naar en door jezelf te maken


De yogales zou bestaan uit een combinatie van Yin en Yang yoga, geschikt voor beginners als meer ervaren yogi's. De combinatie van vloeiende (Yin Yang) yoga, een verdiepende meditatie, speelse vrije dans en betoverende live muziek, is een geweldig recept om je levensenergie weer volop te laten stromen!

Kosten: €25 (graag vooraf betalen, betaallink volgt na aanmelding).


Kijk ook eens op de website van Linda
www.dedansendevlinder.nl

 

 


 

Prive les yoga cadeauGeef een op maat yogales cadeau inclusief handige praktische tips voor thuis practice. We bekijken dan samen naar de punten die aandacht behoeven in jouw beoefening of dagelijks leven. Dat kan fysiek (rugpijn door kantoorbaan) als mentaal (veel stress) zijn, op basis daarvan kijken wij welke yogastroming(en) past of passen (yin-yangles bijvoorbeeld).

De Yogales wordt voorbesproken op de dag zelf ontvang je een yogales op jou afgestemd, deze wordt opgenomen zodat je thuis de les met alle feedback die je hebt gekregen kan uitvoeren. Ook krijg je een handout mee met praktische tips en de les uitgewerkt zodat je dit thuis nog rustig kan doornemen. 


Extra opties voor een yogales zijn:

- Reiki-behandeling (vaak wel tijdens een Yin-les maar kan ook bij eindontspanning Yang-les)

- Indiaase hoofdmassage

- en natuurlijk een op maat klankbad