Tuszen hemel en aarde
 
 

Transformerend ademen

 Een juiste manier van ademen zorgt voor een optimale zuurstofopname waarin je je vitaal, fysiek prettig(er) en emotioneel in balans voelt. Helaas krijgen de meeste mensen door een onjuiste ademhaling te weinig zuurstof binnen wat vermoeidheid, stress en klachten kan geven. 


Transformerend ademen, theorie
Wanneer een situatie je overweldigd heeft dat invloed op je lijf en op je adem. Om niet te hoeven voelen omdat het overweldigd zetten we soms onbewust het gevoel d.m.v. de ademhaling vast. Wellicht klinken de volgende uitspraken je wel bekend: "Het benam mij de adem, ik kreeg geen lucht, mijn adem stokte". Maar zoals je soms een gevoel voelt opkomen, gevoel moet gevoelt en geuit worden. 


Veel mensen ademen door met deze vastgezette emoties en adempatronen met als gevolg dat zij onnodig adem in houden, ademstroom ergens stagneert of te hoog en te oppervlakkig ademen. Want immers, zo kan je ongestoord doorgaan. Dat leidt vaak tot verstoorde ofwel disfunctionele adem en dus ook tot veel klachten. Steeds meer onderzoeken wijzen ook aan dat een oppervlakkige adem leidt tot klachten, heel kort samengevat heeft het reinigend vermogen van je lijf (o.a. lymfe) zuurstof nodig om dit te kunnen reguleren. 


Concreet het transformerend ademen

Met transformerend ademen, ademen we bewust door het thema wat zich aandient om de blokkade die eerder is ontstaan door te ademen. De blokkade wat je hebt vastgezet gaat doorgeademd worden, zo creëer je letterlijk en figuurlijk lucht. Tegelijkertijd ontvangt je lijf een vitaliserende zuurstof boost. Dat komt omdat je je volledige ademcapaciteit gaat benutten en alle cellen flink wat zuurstof mogen ontvangen. 


Concreet gaan wij in een ademsessie kijken naar datgene wat vastgezet is in je lijf 
naar aanleiding van een ervaring en ademen wij hier naartoe en doorheen. Door deze manier van ademen verwerken we stress, spanning, oude pijn door juist de adem stap voor stap te verruimen. De gesloten ademhalingsgebieden openen en je herstelt je natuurlijke ademhalingspatroon.


Dit doen wij doormiddel van een verbonden ademhaling, waar ik jou als ademcoach volledig in begeleid. 
Wanneer de emotie, fysieke sensatie en/of gevoel dan voorbij komt in de vorm van een blokkade in de ademstroom, ademen we hier doorheen. Je doorvoelt dus heel bewust het gevoel (fysiek en emotioneel).  Verbonden ademen is een actieve en dynamisch ademtechniek waarbij je circulair ademt, zonder tussenpauzes. Door ‘verbonden’ te ademen, dus zonder tussenpauzes, zet je een proces in gang, zoals hierboven beschreven.

Tijdens een ademsessies leer je je ademcapaciteit ten volle te benutten met als resultaat emotionele balans, mentale kracht en lichamelijke gezondheid      

In de laatste fase van het ademen kom je in totale ontspanning en ontvang je inzichten op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Dit komt omdat je lijf een flink zuurstofboost heeft gekregen. 
Ademsessie individueel, ca. 1,5 uur afhankelijk van wat zich aandient in het moment. 


Een sessie bestaat uit: Ademwerk, Transformerend ademen, Reikibehandeling en klankreis (live percussie en klanken met harptherapie afgestemd op jou). 


Voor 1 sessie:    € 60 

Voor 3 sessies:  € 153 (ipv €180) 

Voor 5 sessies:  € 250 (ipv €300)


Ps. Zijn de bedragen vanwege jouw financiële situatie niet haalbaar? stuur gerust een bericht en we kijken wat er voor jou mogelijk is.Artikelen over de krachtige werking van de adem

Als je ademhaling het leven moeilijker maakt

Adem in, adem uit 
Ervaringen 


''Twee keer eerder heb ik een ademsessie bijgewoond dus ik dacht dat ik wel wist wat mij te wachten stond. Deze sessie overtrof in alle opzichten de andere ademsessies die ik heb gehad. Zo krachtig en zo mooi! Aan het eind van de sessie voelde het alsof er een enorme last van mijn schouders af was. Ik voelde mij lichter en voldaan. Zo fijn! Ik kan het iedereen aanraden en kijk uit naar de volgende sessie!''
Marianne Knudsen


De ademsessie bij Chantal was een waardevolle ervaring! Eerst gingen we heerlijk met een kopje thee samen doorzoeken wat mijn thema mag zijn waar ik voor wil ademen. Dat doet ze met zo veel invoeling en respect waardoor ik me veilig voel en makkelijker tot de kern kan komen. Tijdens de ademsessie werd ik in een fijne sfeer, liefdevol meegenomen in de adem, die Chantal met al haar passie en toewijding begeleidt. Ze is erg afgestemd tijdens de ademreis waardoor ze precies kan inspelen op wat er nodig is. Ook merkt Chantal veel op wat er voorbij komt op lichamelijk en emotioneel gebied. Doordat ze dat naderhand benoemde, werd ik weer dieper gespiegeld in wat mijn belemmerende overtuigingen zijn en wat juist mijn kracht is die al aanwezig is. Erg interessant! Na de adem voelde alles ruimer, en krachtiger. Het was zoooo heerlijk om op dat moment een prachtig live klankbad te ervaren van onder anderen drum, intens grote gong en haar hemelsmooie harpspel. Voor mij voor herhaling vatbaar en ik raad haar iedereen aan!!!
Linda Hessing


"Het voelt echt alsof ik door die ene ademsessie jaren aan trauma heb geaccepteerd, en heb losgelaten. Dit ging gepaard met heel veel verdriet, angst, afkeer en ook wat boosheid, maar nu voel ik me rustig en vrolijk."

D.A.
Ik kan een ademsessie bij Chantal van harte aanbevelen. Ik voelde mij tijdens en na de ademsessie megasterk, wat kan ik veel zelf en veel aan. Ook kwam ik tot de ontdekking dat ik ongemakken bijv. Lichamelijk gewoon kan toelaten en kan doorademen Ook voelde ik mij energievol en in mijn kracht. Dat klopt ook mijn thema was sterk in mijn schoenen staan. 

Noah van Tijn


 Na twee ademsessies merkte ik op dat het mij vooral lichamelijk wat opleverde, de thema's en ongemakken die speelde in mijn leven zijn een stuk verminderd en sommige zelfs (tijdelijk) verdwenen.
Na de derde ademsessie viel bij mij ineens het kwartje dat het grote thema in mijn leven, waar ik vele jaren mee liep, verzacht was. Ik was ineens in staat mild naar mijzelf en de situatie te kijken, wat mij eerder niet leek te lukken.

Rens Dreier